Skip to main content
Tools > Google Analytics
Toepassing
Tool om websitebezoekers beter te begrijpen
Website
analytics.google.com
Kosten
Gratis bij het maken van een account
Starten met Google Analytics
Tools > Google Analytics

Google Analytics specialist nodig?

Google Analytics biedt de mogelijkheid om o.a. data van de bezoekers en pageviews van jouw website of webshop te analyseren. Maar welke data is nu echt waardevol voor jouw onderneming? En weet je zeker dat de tracking en meetbaarheid van de data correct is? De mogelijkheden van Google Analytics zijn enorm in het verzamelen en inzichtelijk maken van het gedrag van jouw websitebezoekers… mits je Google Analytics daadwerkelijk op de juiste manier gebruikt. Heb je hulp nodig met Google Analytics? Mediastap helpt je graag verder.

Optimale inzet van Google Analytics

Als een website vandaag de dag geen gebruikt maakt van Google Analytics dan is dit echt een unicum. Vrijwel elke website of webshop is voorzien van een Google Analytics trackingcode, maar wat wij bij Mediastap zien is dat lang niet elke website of webshop dit op de juiste manier doet. En naast een correcte integratie van de code is het correct analyseren en uitlezen van de data en statistieken net zo belangrijk. Bijvoorbeeld de sessies, gemiddelde sessieduur, pagina’s per sessie en bouncerates met bijbehorende aantallen zijn onderhevig aan de juiste interpretatie. Mediastap adviseert in de optimale inzet van Google Analytics.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Bijvoorbeeld een lange gemiddelde sessieduur kan betekenen dat bezoekers van je website of specifieke pagina de content hiervan heel interessant vinden. Aan de andere kant kan dit ook betekenen dat ze veel tijd nodig hebben, of zelfs helemaal niet, de juiste informatie kunnen vinden. Een ander voorbeeld is een hoog aantal pagina’s per sessie. Wil je bezoeker veel pagina’s bekijken vanwege een hoge interesse, of is het lastig om te navigeren door de website en de juiste pagina of het gewenste product te vinden? Slechts enkele voorbeelden voor het inzichtelijk maken van je data. De complexiteit en veelzijdigheid van Google Analytics valt niet in een pagina samen te vatten. Neem daarom gerust eens vrijblijvend contact met ons op en wij informeren je graag over de optimale inzet en inrichting van Google Analytics samen met Mediastap.

We laten je de mogelijkheden van Google Analytics graag zien

Aarzel daarom niet en boek vrijblijvend een demo.

De voordelen van

Google Analytics

Inzicht in al je verkeersbronnen.
Weet waar je bezoekers vandaan komen
Beeld van bezoekers
Krijg veel inzicht door bezoekersprofielen
Inzicht in bouncepercentage
Weet hoe je pagina's presteren
Geen verplichte kosten
Mooi meegenomen toch?
cases cases cases cases cases cases cases cases cases cases cases cases cases cases cases cases cases cases cases cases cases cases cases cases
Navigation left
Navigation right