Skip to main content
Tools > Weglot
Toepassing
Vertalingen voor je website
Website
weglot.com
Kosten
Vanaf 8,25 per maand.
Starten met Weglot
Tools > Weglot

Weglot

Weglot is een hele handig tool voor het vertalen van websites. Waar we voorheen nog gebruik moesten maken van tools die rechtstreeks in de website omgeving bestonden, kan dit met Weglot op een slimmere, snellere en efficiëntere wijze. Het is belangrijk om een duidelijke website te hebben, of dat nou in het Nederlands is of in het Engels. Weglot detecteert automatisch de content op je website zodat jij deze snel en makkelijk kan vertalen. Mediastap zet Weglot in op alle websites voorzien van WordPress die de behoefte hebben aan een meertalige omgeving.

Wat maakt Weglot anders?

Weglot maakt aanbieden van content in meerdere talen op website’s dus een stuk eenvoudiger. Je kunt je team uitnodigen om makkelijk samen te werken tijdens het vertalen. Ook is het mogelijk om automatische vertalingen te genereren met behulp van programma’s zoals Microsoft, Deepl, Google en Yandex. Hoewel deze systemen steeds slimmer worden blijft het wel een pre om content uit eigen hand om te zetten. Als je geen tijd hebt om het zelf te doen, kun je via Weglot ook vertalingen kopen van professionals. Dat kan zelfs per woord en is bovendien prijstechnisch goed te doen!

Bereik een grotere doelgroep

Voor vrijwel elke website of webshop is het naast de Nederlandse taal slim om bijvoorbeeld ook de Engelse taal toe te voegen. Hiermee ben je in staat om je doelgroep ineens een stuk groter te maken. Hoewel vertaalmachines als Google Translate steeds beter worden, is het voor veel bedrijven echt geen optie om hiermee teksten te vertalen. Het is altijd zichtbaar dat het door een machine is gedaan, niet persoonlijk en heel vaak saai. Een vertaaltool als Weglot biedt hierin de uitkomst om je website op professioneel niveau te vertalen naar een andere taal.

Unieke features van Weglot?

 • Zorg dat bezoekers voorzien worden van de juiste content met de automatische taal detector: De bezoeker krijgt de juiste content te zien , gebaseerd op hun browser settings.
 • Sneller vertalen met slimme vertaal regels
 • Visuele editor zodat iedereen in staat is om te helpen met een vertaling, ook zonder technische kennis
 • Ingeladen vanuit een externe server, dus geen vertraging op je eigen database
 • Geoptimaliseerd voor zoekmachines

Integraties

Weglot heeft een plugin voor veel populaire platformen. Met een beschikbare plugin is het niet nodig om grote technische aanpassingen te verrichten in de code van deze platforms. De plugin op de correcte manier installeren en configureren en je bent klaar om te beginnen met vertalen.

Weglot werkt met WordPress maar ook met veel andere integraties, zoals:

 • Woocommerce
 • Shopify
 • Drupal
 • Squarespace
 • Wix
 • Jimdo
 • En vele anderen

Weglot voor meertalige SEO optimalisatie

En zeker niet onbelangrijk is het feit dat Weglot SEO-vriendelijk en geoptimaliseerd is volgens de richtlijnen van Google voor optimale meertalige SEO:

De inhoud wordt vertaald aan de serverzijde, waardoor Google en andere zoekmachines de vertaalde versies kunnen zien en indexeren, in tegenstelling tot JavaScript-oplossingen, die alleen aan de kant van de klant worden vertaald.
Creëert automatisch een geoptimaliseerde meertalige architectuur met submappen («/fr of /es» voor bijvoorbeeld Franse en Spaanse versies). Volgens Google dien je een toegewijde url te hebben voor elke versie van een pagina. Met behulp van submappen is het mogelijk om één url voor elke taal te hebben.
Automatisch href-lang-tag toevoegen in de HTML-code om Google te helpen te weten dat andere versies van de pagina beschikbaar zijn en moeten worden gecrawld en geïndexeerd.
Alle SEO-tags vertaald.

De voordelen van

Weglot

Automatische vertalingen
Met een steeds beter en slimmer systeem
Sneller vertalen
Met het gebruik van slimme vertaal regels
Verschillende talen
Meer dan 100 verschillende talen
Automatische optimalisatie
Door een SEO feature geoptimaliseerd voor iedere taal
cases cases cases cases cases cases cases cases cases cases cases cases cases cases cases cases cases cases cases cases cases cases cases cases
Navigation left
Navigation right